Onderhoud & Reparatie

Reparatie en onderhoud van motoren

Omdat wij als geen ander weten dat een boot het altijd moet doen kunnen wij u een monteur aanbieden met jarenlange ervaring in de watersport.
Wij verzorgen voor u desgewenst het jaarlijkse onderhoud van uw binnen- en/of buitenboordmotor.
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw motor is van essentieel belang. U kunt daardoor met een gerust hart het water op en zorgeloos genieten.
Voordat uw boot de winterstalling in gaat kunnen wij de boot voor u winterklaar maken. 

Reparatie en onderhoud van boten
Het onderhoud van een boot is jaarlijks altijd een grote klus die wij graag bij u uit handen nemen. Op onze jachthaven verzorgen erkende specialisten de kleinste en allergrootste klussen. Uw schip is bij hen in juiste handen voor:

  • Schilder en lakwerk
  • Poetsen, cleanen en waxen
  • Aanbrengen waterlijn en antifouling
  • Oliën en teak behandeling
  • Kleine en grote reparaties van alle soorten boten.
  • Beletteren van boten.
  • Transport van de boten (€95,-- per uur inclusief auto en trailer)

 

Verkleurde of verweerde gelcoat?
Onder invloed van zonlicht (UV) zal gelcoat na enige tijd verkleuren. Donkere kleuren absorberen méér licht, worden daardoor warmer en verkleuren eerder dan een witte boot. Goed onderhoud kan dit proces vertragen. Zet uw bovendek, zeker bij een donkere kleur 2 keer per jaar in een goede bootwax. Heeft u hier geen zin in vraag dit dan aan ons of informeer bij u in de buurt bij een erkend poets bedrijf.

Een andere oplossing  i.p.v. is het  schilderen/spuiten van de boot waardoor de originele gelcoat in feite afgedekt wordt.
Een modernere en zeer goede oplossing is het aanbrengen van een semi-permanente Marine Pro coating. Deze coating is heel wat anders dan de ‘bekende’ nano/glas/keramische coatings, die in feite een traditionele waslaag vervangen.

De Marine Pro coating zit qua wijze van aanbrengen en levensduur meer in de richting van schilderen maar heeft een aantal duidelijke voordelen zoals de snelheid van het aanbrengen, significant lagere kosten, extreem hoge glansgraad én het behoud van de originele gelcoat. De levensduur van deze coating is ook weer afhankelijk van het onderhoud daarna. Maak uw dek regelmatig schoon met een shampoo. Hier zit wax in. Clean uw boot regelmatig en zet hem weer in een extra wax laag.

Wij adviseren u graag persoonlijk, bel of mail ons!

 

 

Wilt u meer weten over het onderhoud van motoren of uw schip neem dan contact met ons op.