Onderhoud & Reparatie

Reparatie en onderhoud van motoren

Omdat wij als geen ander weten dat een boot het altijd moet doen kunnen wij u een monteur aanbieden met jarenlange ervaring in de watersport.
Wij verzorgen voor u desgewenst het jaarlijkse onderhoud van uw binnen- en/of buitenboordmotor.
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw motor is van essentieel belang. U kunt daardoor met een gerust hart het water op en zorgeloos genieten.
Voordat uw boot de winterstalling in gaat kunnen wij de boot voor u winterklaar maken. 

Reparatie en onderhoud van boten
Het onderhoud van een boot is jaarlijks altijd een grote klus die wij graag bij u uit handen nemen. Op onze jachthaven verzorgen erkende specialisten de kleinste en allergrootste klussen. Uw schip is bij hen in juiste handen voor:

  • Schilder en lakwerk
  • Poetsen, cleanen en waxen
  • Aanbrengen waterlijn en antifouling
  • Oliën en teak behandeling
  • Kleine en grote reparaties van alle soorten boten.
  • Beletteren van boten.
  • Transport van de boten (€95,-- per uur inclusief auto en trailer)

 

Verkleurde of verweerde gelcoat?
Onder invloed van zonlicht (UV) zal gelcoat na enige tijd verkleuren. Donkere kleuren absorberen méér licht, worden daardoor warmer en verkleuren eerder dan een witte boot. Goed onderhoud kan dit proces vertragen maar niet voorkomen. Ook polijsten van een gelcoat -in feite een laagje er af poetsen- helpt op enig moment nog maar een korte tijd. 

Dé oplossing was tot voor kort het schilderen/spuiten van de boot waardoor de originele gelcoat in feite afgedekt wordt. Dit kan een prima oplossing zijn maar is wel kostbaar en kwetsbaar voor beschadigingen, meer dan de originele gelcoat.
Een modernere en zeer goede oplossing is het aanbrengen van een semi-permanente Marine Pro coating. Deze coating is heel wat anders dan de ‘bekende’ nano/glas/keramische coatings, die in feite een traditionele waslaag vervangen.

De Marine Pro coating zit qua wijze van aanbrengen en levensduur meer in de richting van schilderen maar heeft een aantal duidelijke voordelen zoals de snelheid van het aanbrengen, significant lagere kosten, extreem hoge glansgraad én het behoud van de originele gelcoat.
De levensduur van deze coating is ook afhankelijk van onderhoud maar ligt tussen de 3 en 5 jaar. Het onderhoud is overigens niet meer dan wassen met 2 verschillende shampoos.

Wij adviseren u graag persoonlijk, bel of mail ons!

 

 

Wilt u meer weten over het onderhoud van motoren of uw schip neem dan contact met ons op.